Pages

Thursday, December 24, 2015

Tabahnya

Tabahnya aku deactivate fb...
Tabahnya aku delete wechat..
Tabahnya aku reject kol die...
Tabahnya aku block die dr wasap..
Tabahnya aku carik jalan nak hilang dr dia........




Tabahnya aku mcm tu...lg tabah die cari jalan nak pujuk aku...
Hihihi....kesian dia... Rs bersalah la plak..aiyark... Xsangka die akan dtg rumah,bwk belon bagai..ehh..kantoi dn parent ak kami gaduh2 manje..errrr.... Aku ingt laki x la setabah die bile dpt perempuan perangai kuat emo mcm aku ni..

Adedededeh...tq bby for ur effort... Xpnh jmp lg effort mcm ni dlm diri org len.. Tu yg buat kamu herbeza dr mereka...
 In love wit u everyday...

P/s: xkisah la entry ni sweet ke hape,sbb nobody bace pon kan..😁😁

Thanks for coming into my hectic life


Saturday, August 22, 2015

INI MALAM KITA PUNYA

Pedehal nih? muncul lg kan...tiba2 aja mehh...
ok..i yemm sooo eksited nk blogging jap mlm nih...
cm biase.....
ehh... idea xde la nok....

ermm....



ok laa....
just to tell all of u tat i am so happy..

Thanks awak....

:)

Sunday, May 31, 2015

Spa Rania Stailista, Bangi Gateway : Highly recommended!

wooot3...hilang berbulan2, tibe2 cite spa?? apakah?? haha....1st off all...nk bg taw..this spa is highly recommended okeyhh... u guyss should go..no,i maen...girls and women only.. no men n boys allowed.... sekian... ehh no.... blom habis....

y u should try tis spa...? meh nk bg taw... nk promote secare percume je nih.. sbb suke sgt3..!

semalam, iolss g la tmpt gunting rmbut yg biasa iolss g kt bangi nih..seksyen4, tp ramai laa..kne tgu turn..ahh..malas la.. bnyk lg nk buat selain nk menunggu turn bce majalah rambut n fesyen yg...BOSAN! lau ade terfaktab xpe la jugekk..kbye.. iolss blah... pg kedai len, tp bukan hair saloon la...g  kedai hadiah..tp x jmp jgk..ok 2nd time frust... then iolss g Bangi Gateway,nak bli Chriszen..haa..cmne nk spell ntah kan... pastu, tergerak hati nk tnye adik yg jual make up tu pasal saloon or spa kt sini yg ade gunting rambut... adik tuh pon bg taw la kt Spa Rania ni ade.. perghhh..... ok..ok.. aku cool jerk... *dlm hati rs cm best la sbb dh jmpe saloon (Bangi mmg xde saloon ke hape??)
ok..pastu g la tmpt tuh...ok...spa ni tingkat 2, lil bit tricky nk carik tangge die..smpi aku salah tangge...haha...SENGAL! pastu aku g la cube tangge sebelahnye pulak,ok..ok..knp special sgt ni..nak nek tangge ade pintu kace lak, bukak pintu semerbak bau ala2 Bali..(eh..pnh g Bali eh?) ok..pastu nek slow2..sbb aku xnek laju2 la kan..haha..ok... aku tekan loceng and ade pekerja tu yg bukak kn pintu n beri salam...mungkin die tgok aku cuak semacam..hakhakhak..lawak la...aku jawab salam, an trus tnye harge cut hair bpe, (Xmasuk lg ok,sbb mcm ekslusif sgt,seramm la nk bebayar)..ok..pas die bg taw harge, iolss pon masuk n duduk laaa....so, bile iolss dah masuk tu tats means murah..okeyhhh... mekasih sbb bace mukadimah yg panjang berjela dan amek masa 5 minit nk habes lau uolss bace dgn teliti (maybe)

ok...nak kenalkn, pekerja yg gunting rambut sy tu nm nye kak lulu...(glamer kauuuu, dah la sopan jerrr...iolss like!), n die tnye iolss, nk potong mcm mn? iolss ckp la nk pendek mcm akak..haha...die ok jer..tp nk lg best aku tnjuk la gmbr ozzlyn (Bini johan) kann...ok...mule la...tup tap bla2 bla2... siap potong..aku mintak wash sekali...pastu dh siap potong and wash (time wash tu ad massage kepala, hahaha...iolss like) die letak tonik..blow...sikat..blow....letak serum..ok..lama die dok membegger rambut aku...and hasilnyaaa...WAlllaaahhhhhh!! Alhamdullilah... iols suke sgt3!! walaupon x 100% mcm ozlyyn, tp gaya cm ni pon ak rs cun.haha...

  •   Environment good!
  •   Worker good!
  •  Overall 9/10 (coz nobody purrrrfectt!)

See...ni hasilnya....gambar google keyh...no free hair allowed anymore!!

ce carik mane iolsss....
Spa Rania Stailista ;)
haaa....mampu ke kat kedai len bg air...pas gunting rambut je pon.. bukan ko wat spa lg kan..
tgok..rege die rm40 shj.... cut rm20 + wash rm20
murah kott...mn nk dpt lau g spa mahal2 kannn....they treat u like a princess even cut hair jer..

p/s : dieorng ade IG and Facebook. ley gegoogle keyh..thnks!

Thursday, January 8, 2015

Wednesday, January 7, 2015

Retrospective Jealousy

Cemburu retrospektif.....wat was tat man?? -_-

Maksudnye disini, cemburu retro ni bkn ala2 retro gitu...pkai suar kembang bwh kan..rmbut afro kan..but...retro mksdnye yg aku sng phm (sbb dlu ak research in retrovirus...suke nau retro ekk) mksdnye ..masa lalu..lepas..yg lama..haaaa..cenggitu la..ke xphm jgk..g search laa...adedededehhh... cemburu taw kan ap? retrospective jelly ni mcm contoh ko jeles dgn kisah lampau bf/gf ko...ha??xpaham....ok..ok..ok..mcm nih der...

perasan jeles membuak2 bile kau taw ko xley bg kebahagian dkt lover engkorunk tuh..mcm mn ex dieorng bg..contoh mcm dieorng dh pg naek Broga sesama(eh,tibe2..hakhakhak...) ataupon melancong ke europe ke kan..always dating je every weekend kan...pandai speaking kan..(ehh..tibe2 lg)tp bile die dgn ko, ko xley bg die bahagia mcm tuh..xley nek Broga la..g melancong + melencong la dgn alasan kukuhnya sbb parent ko xkasik...haaa..so, ko akan rs mcm sedikit gentar di hati...ko akan pk.."hmm...i x boley bg bf i happy...gembire..bla bla bla...i nak die happy mcm mn die happy dgn ex die dlu..nt kalau die bosan, xla die kuar dgn org len.."....weyh...depresi melampau kot kalau kite asek nk pk lagu tuh jer an..tp nye..ni la sunatullah seorng manusia..perasaan cemburu tuh harus ade ma...sikap cemburu akan hilang bile kite masuk syurga...xpe la..malas nk tazkirah plak kt sni..haha...

Btw...mesti ad yg pk...alaa..dah bercinta mesti akan terima kite kan..ok...tat not easy bebeh...type nih pon x easy bg aku..sb aku pompuan..yaahh..pompuan...haha...mesti ade jelly tuh...tp aku rs jelly ak dh melampau..haha..ngade2!! Well...manusia punya hati..punya perasaan...erghh...ssh nk explain..rs x lepas...nk g karok laa  cheni..

aku selalu rs insecure..terus terang ak ckp kt cni..ak rs insecure giler babeng sbb aku tahu aku mcm mn..capability aku mcm mn..behavior ak mcm mn...INSECURE....tat y kadang2 aku cemburu buta mcm kasim selamat..buta sgt..smpi xnmpak ape dahh wa ckp luu....haha...so, how to overcome it???

Aku still got this problem..hmmm...so, aku cume buat ap yg termampu....contohnye :

1. percaya pada diri sendiri..
2. percaya pasangan...but not 100%, nnt jatuh xsakit 100% kan....
3. pikirkn la semula apa kebaikan yg ko dh dpt dr  die...betapa die baiknye treat ko kan..betapa hebatnye die menkan COC ko kan tatkala ko down sbb war pertama ko kalah..haha..itu aku dowh...
4. Breath in Breath out..inhale...exhale...
5. Kontrol emosi yg penting
6.ehh...tu je la aku rs..hahahaha.....

P/s: Seronoknye tulis tanpa format nih!!! yeay!!!

Monday, December 29, 2014

Menghitung hari

saya tgah kire waktu...kire titis hujan..weyh...skema la gne ayt sy...

erghh....back to "aku"

Aku tgah kira...kira waktu dan detik nk g breakfast....sb...

AKU LAPAR.....
hahaha....

Ape kau nk merepek laa...

haha

p/s: kini tiba masa aku delete gambo2 pakwe2 aku yg dh xde kaitan dgn aku.Bye!

Tuesday, December 2, 2014

2010331743

Yes..that my id number for 3 years and a half while studying at UiTM Shah Alam as Biomolecule Student. Macam gempak je kan course tuh..mcm la…n ia mmg gempak..haha.. tp jd first choice ak sbb course nih xde fizik..sorry to say… To date, I still don’t understand about fizik that I was learned when I was in Diploma Science. Too bad kan… haha..Lulus tu pon sbb aku kenyit2 mata kt lect tu..hihihi..xla..sbb lect tuh taw kekurangn aku dlm fizik, n he help me a lot.. Thank Sir..
Firstly, nk bg taw yg entry kali ni agak panjang and sape rajin bace, sile lah baca..hahaha..aku nk cerita wat happen to me selama belajar kat UiTM Shah Alam as pelajar yg warm-warm nails ni..haha..Jgn bosan laa k..

3 Tahun setengah yang lepas….(pergh..lama tu)
Masa pagi tu , aku cek online untuk kemasukan degree aku..haha..ape la aku dapat kn..ntah dpt ke x kann..ehhh…dapat..Alhamdullilah laa…ok.kali ni aku amek PTPTN(ok, xbyr lg nih)..sbb teringin sgt nk pgg duit sndri time belajar..haha..ngade2 kan..time diploma xdpt, sb 100% mak abah tanggung..(maceh mak n abah..pon x terbayar lg hutang2 mereka)… Then PTPTN pon lulus..Great..haha…Lepas tuh, smpi kt Shah Alam, aku carik umah sewa..agak payah jgk la kan..n ape lagi, mak n abah yg carik kan..pak lang pon ade tolong jgk time tu..ok..good..aku dpt rumah sewa..dan duduk dgn geng2 time dipoma dulu..mmg dh rancang duk rumah sama dan xnk duk kolej..dok kolej bnyk hantu..hahah..betol..serius nih.. kat rumah sewa kami pon ade hantu, kami la hantu2 nya…so, di sbbkan aku yg crik rumah tuh, aku la ketua ketui nye..haha..ragam dan pe’el member..layan kan je..aku jenis yg suke hati kau la labu..haha..malas nk overthinking about people..seyes ak ckp ni smpi abah aku pon ckp, np xpnh nk amek taw pasal org..ya laa…lau xde kaitan mmg ak malas nk amek port..jengggggg!! hahaha…

Ok…rumah sewa kami kt tingkat atas sekali..perghh..lemah lutut guwa bile brg2 yg berat kne angkat..xde tenaga lelaki sgt… gune tenaga adik laki n abah jer..sian mereka tolong ak angkat barang smpi ke tingkat paling atas rumah sewa di pusat komersial tuh..yg bestnya, xbising duk atas sekali, lau duk atas rs cm privacy sket sbb org x lalu lalang depan umah kite..tangga pon bersih..hahaha..Tp ms tahun 2 or 3, kami pindah ke rumah lain, tingkat satu..haha..Heaven gile dowh..x yah panjat2 tangga dah..mencik!! kt bawah plak ade kedai mkn yg sumtime wat liveband,pergh…mkn ns goreng usa + neslo ais + layan live band = masyukkk!! Haha…kt area sn, yg popular kedai Barra (mamak), ns lemak cinte syg (neslo ais terbaik taw) n kedai mkn umi(murah babe)..hehe
Start la hari pertama,kedua,ketiga dan seterusnya di UiTM, sume mcm biase la..tutorial, syarahan, assigmnt, lab, lab report and so on…tido lmbat,tido awal..xtido pon ado..haha… mkn bnyk, mkn sikit, xmkn pon ade..haha…ermm…sepanjang 3 tahun aku kt sini, bukan sebagai student je nk blajar dlm kelas, nk buat experiment dlm lab..aku jgk belajar..kenal org..erti hidup(eh..mcm tjuk lagu)..haha..yesss..mcm2 aku belajar..kadang2 aku rasa seronok sgt dpt kenal mcm ragam perangai org even pangai dieorng mcm taik… erk…ye laa..lau ak xpnh knl org mcm tuh, akan dtg, lg ramai kn org pangai mcm taik..btol x..dan jd kn ia satu pengalaman  yg tersgt bermakna bagi aku..Priceless... ntah laa..aku pon x taw nk luahkn mcm mn bersyukur nye aku dpt pengalam hidup mcm nih..yes..sbg org muda kan..mesti nk rs mcm2..ehh..xla smpi dadah ak nk tagih, arak aku nk tegok, rokok aku nk hisap, shisha??erk..buruk benau rasenye lau perempuan bershisha kan…So sorry to say that..huhuhuhu…
Apa yg aku ingin tegaskan disini(ala-ala gaya pidato nih), aku bersyukur..sbb aku dh kenal sgt2 pangai manusia nih..sapa sahabat, bekas sahabat,kawan TnG,kawan-kawan sje, kawan kelas, kawan nek bus, kawan yg dh jd bekas kawan..erkk….mcm bekas Tupperware plak..hehe…tp kan..mcm mn pon anda penah jd kawan aku, terima kasih…TERIMA KASIH banyak2 utk kenangan yg terindah…seyesly, terindah kot..(ni bukan peril ok,I really meant it…)
Masa belajar ni la jgk, kite belajar utk berjimat..haha…awal2 mmg aku suke habes kn duit, eh..sekrng pon sm jgk kan..tp xla setegar dlu..haha..PTPTN slalu sgt x ckup..see…how teruk I am…huu..sian mak pak kita naaa…kan3…tat y smpi skrng aku x terbayar lg hutang kt dieorng.. emm…sedih r plak kan…huuu…ehh..hutang PTPTN??!!!

Pe lg ek?? Erm…dlm masa 3 tahun ni jgk, aku pon pnh buat perangai taik aku nih…ergh..yg paling kemuncak smpi libatkan mak pak..yes..mak pak again…aduhhh..anak apakah aku nih??? Walaubagaimanapun, aku bersyukur, aku dilahirkan oleh Pn.Ruziah bt Abd Hadi dan mempunyai seorang bapa Mohd Ali Bin Hamid…abah aku seorang tentera laut..ermm,sikap punctuality die tuh smpi aku pon terikut2..hahaha..sampaikn ad jgk kawan2 aku risau dgn ketepatan masa kau tuh..lau lg 5 minit ak smpi, mmg 5 minit la aku smpi.lau aku xley make it in 5 minute, I will tell (unless ms aku otw, something bad happen)…haha…yer..smpi la kerja skrng, smpi bos aku respek la jgk kn…haaa…Amalan yg baik ni, sile contohi k…mihihihihihi…bukan nk bangga, tp nk kongsi....Korunk….masa aku blajaq kat sini jgk, aku blaja fesyen..haha..nk bg taw jgk..tp, xla havoc sgt..gedik2 je sume tuh..lalalala…Aku ade bela hamster,smpi beranak pinak la jgk.haha..kawan aku kasik, bile cuti sem bwk balik uma, mereka main ape ntah, mati…..erm..R.I.P…
Masa sem akhir, aku duk rumah..Bangi..yer..ulang alik Shah Alam ke Bangi..mula2 agak la payah kan..tpnye, bile duk dgn mak abah nih, spirit nk blaja len taw..naseb la library aku 24 hrs, tido situ pon jd la..huuu…alone la kunun…phuii..aku ulang alik, sbb subjek xbnyk n rase cm rugi duk umah sewa..Dan yg bestnye praktikal pon dpt kt Bangi nih jer.. MPOB..haha…tempat aku kije sekrng nih..panjang jodoh aku dgn MPOB..Alhamdulilah..aku seronok keje kt sini..bos aku n supervisor aku mmg baek..Thorbaikkk..ngeee…TQ for accept me…

Terima kasih ya Allah sbb bg kekuatan kt aku utk terus blaja kt sini smpi aku grad on 29 November 2014, mmg half way ak dh gier up sbb subject yg gile babas susah nyer..aku xlarat.. Hanya Allah yg bg aku kekuatan dan mak abah mendoakan aku..Alhamdullilah…
Terima kasih kepada Mak Abah, adik2 u yg nangoi2 belaka..hahaha...cikgu2, pesyarah2, librarian2, cleaner2,polis bantuan UiTM,kawan2,sume jenis kawan la…Terima Kasih banyak2 utk segalanya..owh yaa..xlupe jgk utk sume ex bf aku dan scandle2 aku…hahaha… Tanpa Kalian, siapalah aku..wenngggg sgt kann…

oahyaa...tq bby sbb belikan bunga..walaupon lmbt, really appreciated it..xpenah dpt bunge sblom nih sebenarnye..haha...n tq utk hadiah dr bos dan bunge dr kawan lab ku...heee..


Ehhh..pe lg nk story nih?? Hahaha..xpe la…smpi sini je kot…eh…xde kot.mmg smpi sni…


Hahaha..nak msuk dewan baru terkial2 nk pakai..bising mak aku

Aku xreti pakai hood..mak la buatkn ehh

mmg gini la kot pandangan dr belakang

Hadiah dr UiTM

Add caption

Eh..terselit gmbr nih..kawan aku ms sekolah rendah..jumpe kt kenduri kawen nih..haha...

Bby, where r u..hahaha...no la..gmbr candid nih...but i like!!

Adik2 ak yg nangoi dan mak n abah

Synchronize our smile..haha..xkasik nmpk gigi

Abah n Mak

Xkire, nk letak jgk!! haha



ok..aku wat peace jer..my classmate..nama sama mrk ni..haha


Pehal kau pandang2??








Wat lek wat peace...eh..budak photoboom!!

Asal topi ak nih..?? hahaha...

Gigirl dah dapat Ijazah sarjana mude..tp diri terase tua..malu la i cm nih...!!
XOXO,BYE!








 

Blog Template by BloggerCandy.com