Pages

Sunday, October 31, 2010

Jodoh:Jangan mencari terlalu sempurna...♥


Jika kamu memancing ikan....Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu....Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja....Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga .........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu. ...

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu. ...Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa....Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.

Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat.Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..Terlalu ingin mengejar kelazatan.Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU. ..MENGASIHIMU. ..Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.

Terlalu mengejar kesempurnaan.Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain... Kamu juga yang akan MENYESAL.....

~renungan bersama~


thank to:

Irara Dira

Saturday, October 30, 2010

Pesan Mama...



Ma:Ain..kamu belajar elok2 yer...mak abah pnt cari duet nih...klu ko x rajin blaja x taw la nk cakap per....
Ain: bek ma...i will...

Friday, October 29, 2010

Khasiat Surah Al-Insyirah


Ari nih hari jumaat..so, meh sini, i nak kongsi sket ap yg i jmpe nih..Surah Al-Insyirah...my mom told me to recite this, everytime b4 study.Insya'Allah...lapang sket dada tuh...

Isi Kandungan

Penegasan tentang nikmat-nikmat Allah SWT yang diberikan kepada Nabi Muhammad SAW, dan pernyataan Allah bahawa disamping kesukaran ada kemudahan kerana itu diperintahkan kepada Nabi agar tetap melakukan amal-amal saleh dan bertawakkal kepada-Nya.

Terjemahan ayat

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم: Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

  1. أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ Bukankah Kami telah melapangkan untukmu dadamu?,
  2. وَوَضَعْنَا عَنْكَ وِزْرَكَ Dan Kami telah menghilangkan dari padamu bebanmu,
  3. الَّذِي أَنْقَضَ ظَهْرَكَ yang memberatkan punggungmu?
  4. وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ Dan Kami tinggikan bagimu sebutan (nama)mu.
  5. فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا Kerana sesungguhnya bersama kesulitan itu ada kemudahan,
  6. إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا sesungguhnya bersama kesulitan itu ada kemudahan.
  7. فَإِذَا فَرَغْتَ فَانْصَبْ Maka apabila kamu telah selesai (dari sesuatu urusan), kerjakanlah dengan sungguh-sungguh (urusan) yang lain,
  8. وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَبْ dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap.
thank to :wikipedia.

Al-kisah..


Selamat Pagi semua...Apa khabar ya???semoga semua sihat2 jer yer....urmm...sakit pale lah..rase nak pecah pale nih..mlm td tido awal..pg2 nih bru bgun 4 study...korung jgn men2..Ahad nih dah start paper dah...well.....student berjaya kene belajar last minute..bru bestt...
Best study dlm tub mandi nih..tp, sekrng nih sejuk la...winter season..korunk jgn jeles....

Ok..ok..ok....act, ari nih, mak cik Ain nk membebel pasal 1 hal nih...PRIVACY...haaa....ko jgn men2...ap yg privacy sgt tuh ha???hbt sgt ke smpi nk ber'privacy' nih....derrr...mestilah kan...tp kan perlu ker nk privacy x bertempat..memang sengalan lah kan...then, mak cik Ain pon terpakse akur dgn kehendak nyer..."jgn lebih2 la...i need privacy.." kepala hangok kamu la privacy....ok..ok..Old McDonald la kate kn..Layan je la....
lg 1, mak cik nih pulak di tuduh stalker ngn kwn mak cik smpi la kiteorng bergaduh...why3????? bukan pe, semua nyer bermula hal yg berkaitan muke buku nih...Buku bertemu Ruas dah tu sebenarnyer...sbb tuh mak cik di tuduh 'STALKER'...suke ati sye lah, fesbuk sy kan....ad ak kesah ker org2 tua di luar sana...haaa??!!!!Ahh...u such a shit talker..!

dah r..mls mak cik nk pikir bnyk2..sakit pale woo..bnyk lg mak cik nk ingt...Astghafirullah'hal Azimm...(ngumpat org pg2 ni ye...xmsuk rezeki)

Tuesday, October 26, 2010

Cuti-Cuti Cinta & An Early Birthday present.

LOVE YOU SYG......
Salam 1 Malaysia...weee~~~Daa....ape cite nih..org len sibuk stduy week, ak nih cuti2 cinta..knp??mau stuck kt arau nih ker??xrela tgal kn Arau nih ker...??OH..TIDAK...!!!!Mana mungkin lorh ak mahu terspit gini lg....
ok3...4 days and 3 night...full of best moment..erk, sumtime bad romance...keh3....hurm...

nih patung kucing ap lak nih...???tucing nih, nm nyer marie...hehe...tomel an...an early birthday present from one of my besties(NURHANIS JASMI)....syok habis..cun giler....ap yg cun??owh...both oh them and me...
31 hb nih, i dah start 1st paper..so, gud luck 4 me and also all my fren...last sem kt sini kne wat yg terbaik..Dah janji kan...mm....SEMOGE BERJAYA SEMUA....!!!!bf u bz, u pon kne bz jgk..!!!

Monday, October 18, 2010

Football vs girls...

Muke gumbira...me, anis,iffah,eda,fara,saiful bahari n ida...



Ahad lepas..bersamaan dgn..teeettt...adalah hari yg dinanti2 kan oleh kami semua.kerana kami sugguh excited untuk melihat perlawan bola sepak anta german dan spain...hahah...no lah..Perlis dan N9...sempena piala Malaysia..hehehe...
sy sugguh teruja, kerna sudh tidak lm utk ke stadium itu...besstt sgt sb dpt jerit..tp kan, i hate watching football in tv..klu kat stadium suke lah....
tibe plak saat itu, heheh....sy tlah mengajak En.Farady bin Omar..selaku sugar brother sy, utk pergi bersama2 menonton perlawanan itu..Ahh..die sgt benci utk menonton..sbb nyer, die mmg x suke...mase game tu berlangsung, muke die mmg nmpk bosan gile babeng lah an...sian dier..tp3...die x kisah..haaaa..btol, jnji dpt tman i...hehe...thanks!!!!! tp,kali nih, perlawanan x bape mantap r...cm biase jer..nk jerit un x puas....
N9 menang 3-0...melayakn diri ke separuh akhir..CONGRATZ..
MESTI AD POLIS BANTUAN NIH..SBB MALAM TUH, AD ORG BALING MERCUN..XBERTAMADUN LAHH..
ifFAH(yg x pndg kemera)..die lah yg gile bola...heheh.np anis?????LOSER eh??Motif gmbr nih???aku suke lahh...me and eddy...my sugar brother..my photographer..my bodyguard..my driver..my ALL..(statement ko aiin)

Sekiannn.....

Wednesday, October 13, 2010

MENTAL KAH AKU????

Memberi seseorang seluruh cinta anda bukanlah satu kepastian yang mereka akan menyintai anda kembali!
Jangan harapkan cinta sebagai balasan.
Nantikan sahaja ia untuk mekar di dalam hati mereka tapi sekiranya ia tidak, pastikanlah ia terus mekar di dalam hati anda.
Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam untuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang.

ape kamu merepek nih ain...not nice lah cm nih...LEMBIK sgt!!mak x ajar kamu tembel2 cam nih....hm....
sorry mak..arinih ain x g kelas pon, mood lari dgn tiba2...xtaw knp...
Ok2..tutp cite sedih, buka cite baru...cerite nih berlaku ari ahad lepas...hua hua hua...ap yg best????? MAKAN RORTI CANAI LA....lm x mkn roti canai..keje eda la nih...die g ajak np??kan dh rse nk makan lg....
MILO PANAS SATU, ROTI SATU!!!!

MUKE CERIA MAKAN ROTI CANAI...
AGAK2 KORUNK AN, NP EDA WAT PEACE AND KITEORNG ADE KAT TENGAH JALAN NIH?????MOTIF???

Camni...mase otw, nak blik umah, kete shaz tb2 lak an terlanggar ape benda ntah org pagil tuh, divider ker...??(hah. ntah la)..kiteorng je taw...urmm..pas tuh, tayar tuh jadi lah flat...ape lg, try r bwk g arau, cri kedai tayar, kebetulan lak ari tuh ahad kan, so, sume kedai tayar tutup...pnt je eda n anis berjalan jauh cari kedai..sian dieorng...huhuhuhu....then jalan terakhir adalah kol my sugar brother, n suh tukar kn tayar, but he dont know, he called his fren..nseb ader...shaz dh blur dh kat situ....sian die an...
ni lah mekanik2 tersebut....(mekanik ker??)
korunk taw tak ap nih???haa...besi buruk??no..no..no..
i see i learn..hahah...gitewww....
ape cer nih??muke gembire lak an kt kfc..sbb nyer,tayar sudah berjaya di tukar..wee...dan utk meraikan kejayaan mekanik2 tersebut...hehe...
muke die je blurr sbb pikir kan duet melayang..wuuuu......

THAT ALL 4 TODAY....

Tuesday, October 5, 2010

Sakit tekak + bnyk keje= LETIH...


LATELY...I AM TIRED...VERY TIRED...SUPER DUPER TIRED.....i am extremely tired....hahaha...amek...nak sgt kan...an3...bnyk sgt kerje...tergendala yg melampaui batas sungguh...huh..bile dah saat2 genting highland nih, bru carca-marba....ah..tat not the point lah...my lappy masuk spital...die sakit..sian die..kne pijak ngan i, trus pecah...bile dah nyawe2 ikan bru anta spital...terok gak lah..smpi icu...tp sekrng nih dh kat wad biase...xder pe dah sgt..dah ok sket...hurm...

ok..ok..ok...listen here..right now i am very exhausted..but what should i do...???what did i get...???
good or bad...??? actually...BOTH...
SERVE YOUR RIGHT BABE!!!...I HOPE WHEN ALL THIS CRAZY THING GONE, I HOPE MY ALARM WILL NOT GOING TO DISTURB MY SLEEP ANYMORE....BUT...when it gonna be happen...???
just wait until this sem over...and i will leave all this sweet + pahit memory ...
gugugu...


Today, 4 of us, have done some stupid,silly thing...hahaha...don want to talk here lah..not nice....hik3....whatever it is...i am sooo...............(-.-)v.....peace fren....zzZZZzzzZZZ...
 

Blog Template by BloggerCandy.com