Pages

Sunday, October 7, 2012

[MTV] Hafiz & Dato' Siti Nurhaliza - Muara Hati (OST Adam & Hawa)



like this song so much yaw...!!!huuuu....


walau raga kita xmungkin bersama,
ku yakini hati kan tetap setia....
ku percaya kemana kau berjln, 
suara cinta menuntun mu kpd ku..

meski jejak pisah kn kita..
cinta kan bawa kembali.....
padaku~~~~~




Saturday, October 6, 2012

Patah sayap bertongkat paruh..

haa....sume ingt jentayu..sbb lagu nora ad la lebih kurang cm tuh..kan3...
so, ape maksud semua nih??
ermm..maksudnyer... usaha selagi boley....even sayap dh patah, xboley terbang, still guna paruh supaya ia dpt mendongak dan begerak..hahaha..kan...berusaha selagi boley... di mana ada kemahuan, disitu ada jalan...kan...sng jer..xyh nk guna highway sgt la...

mana la blog aku pg nih..lm die tinggalkn saya...pg nih baru dtg semula dan baru dpt update..
haa...xtaw2..die yg larik cm ner nk update kn...jarang sgt blog tgal kn daku lm sebegini..huk3... (nanges3)

ekceli..ekceli..ekceli...sem nih saya dh kne start wat proposal..haa..kan...naseb la dpt supervisor best dan ad jgk penolong supervisor tuh...huu.....Allah betol2 menolong saya...doa termakbul... tajuk pon best la jgk kn..nnt2 la bg taw tajuk ap.. u oll xnk taw un, still nk bg taw jgk nnt.. hahahaha..... uwerrkkk!!
 perut nih rase x sedap nih..nk muntah un ade nih..mata pinar2 dh nih..haa....xtaw la simptom2  ap nih..aduhai...

mlm td melantak 2 keping roti boommm...dan semangkuk sup cendawan...daebakkk!!! kesian perut woo..lme gile xrase cm nih..aduh...rase mual2 lg nih....

hey..hey...hey...nk tgok x..tgok la..tgok la..tgok la...hahaha...


rindu bdk bambam nih!!!


aku rasa entry kali nih sgt la...ergghhh..!!

Sunday, August 26, 2012

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2012


Agak lama saya x update kan..
al maklum lah..bz dgn persiapan raya kann...
mane nk siap kn ank2 nyer lg..bapak nyer lg..mak nyer lg..hahaha..
(kau sungguh kuat berangan..)
tp seyes, sy xsuke mkn buah berangan..
taw...!!

amacam raya thun nih?? ad good x? ke so so je..?or averange?? or boley la dr xda??
haha....
Ramadan hari tuh ckup x amal nyer??
dpt x mlm 1000 bulan??
ya...harap2 kite jmpe lg Ramadan akan dtg yer...
ley kutip amal bnyk2, sje nk wat top up utk bulan2 biase nih..amalan x ckup lg..
pahala lg la..
hanya Allah je yg taw.

errmm...tahun ni kite raye kt bangi..hehe..
1st time in my life x raye kt kampung...
raye kt bandar..
biase lah.kite dh ade ank buah..
dh ade big family sendri...nk gak rase raya kt bndr kan..
mmg best..
dpt tgok tv puas2..hahaha..
dan yg penting,..x penat!!
gugugugugu.....

klu kt kampung tuh, dh tentu2 ank dara cm saya nih kne kt dapo..
wat persiapan raye..
tunggu tetamu2 kt umah nenek..
buat air la..potong ketupat la..pe mcm bagai lg laa..
haaa..kan..
mesti ade yg terfikir, mesti best wat sume tuh kan??
mmg best pon..
tp nk duk umah sendri, tgu tetamu dtg rumah sendri lg best..
alaaa..korunk xphm aku merepek ape kan..
diam2 je laa...



ngan adik ku aina....3 months sudah..

Aiyoo..aina tido..zafirah nanes...

reunion..reunite.re re re re....
PETANG SEBELUM RAYA.........

ingt kalu raye kt bandor x ley bakar lemang n rebus ketupat ker??hihihihi
tnh beberapa kangkang kere je pon...tp still nk wat jgk sbb nk rase feel raye tuh....hehehe...
ketupat 80 biji..
lemang 5 batang...
cukup la kann,...hohohoho...


perghhh...khusyuk abah tgu lemang eh....
PAGI RAYA....

kek nih kak long buat sempena smbut raya dan besday die...
dan saya buat kek coklat layer cheese...nyum3..

antara juadah d pg raya....ohohoho

jgn ggu big boss mkn!!
bnyk mkn leher aym nnt kepale teleng yaww..!!

ahaa....bear gemuk saya!!!
khusyuk tgok boboiboiy nih...tp sy xsuke kartun tuh..xtaw la nape..mungkin sbb suke tgok oggy n lipas je kot...
Baru pkul 9 am dh bukak baju kurung!!


p/s:  x bertandang lg ke rumah dia...
hihihi...

Friday, August 10, 2012

kenapa perempuan kuat megalirkan air mata?

i mean cry..and cry..cry all over again...
knp3??? y?? bakheit??? ermm...

ade yg kate...

menangis bukan tunjuk kn die lemah, ttp die pnt menjadi kuat...
so, air mata lah yg menjadi peneman di kala mulut terkunci utk berbicara..
bukan xde teman, tp x taw nk ckp mcm mn..kan3??


dan..ad yg kate sbb nk cuci mata...hahaha..ye la..eyemoes (btol ke eja nih), xdpt nk beli. basuh gune air mata je la..kan3...
kawan aku kate jgn nanges, nanti air mata boleh buat muke kite cepat kedut...ye KEDUT!!!...
dan sbb kan hal nih lah, saya dh x nanges... sbb xnk nmpk kedut pd usia muda...ewaahh....!!!

selain itu bile kite nanges ni, sbb nk hilangkan stress, dlu saya suke wat cm nih..pas nanges saya tidoq!! heaven uhhhh... dulu..skrng x lg..sbb x nk kedut cepat sgt..hahaha...
lagi satu sbb kite nanges sbb air mata keinsafan..huhuh..taubat...bukan tau buat yer!!

tp3, ptg td tersdar la sy dgn kate2 abah... hati perempuan nih cpt di masuki syaitan..kalau kurang pendinding, cepat la syaitan masuk dan merasuki kite.. maksud merasuk tuh bkn sbb pasal histeria shj, tp cpt buat sensetif x bertempat.hmmm... saya pon setuju dgn bnd tuh...  baru sikit punye hal nak teriak x tentu pasal..nk ngamuk x tentu pasal.. relaks..Allah kan ade... :)



La Tahzan ya habibi......
p/s: i am not crying la..!hehehe


Thursday, July 26, 2012

Ramadan ke 6...

"hye...nama saya fatimah zahra...
hee..comel kan saya...??
saya dah besar sket skrng nih, tp still xbley ckp..xtaw la knp..:p
mungkin sy malas nk bercakap..mama sy ckp la..tp xpe..yg penting sy comel dan semua suke  sy..sb sy best~~!!"


hahaha...bile dah jd budak kecik,tuh la yg mengarutnye kan..ermm..zara..kau dh besar eh... besar pnjg dah..xsbr nk tgok ko mude remaja nnt, klu sombong ngn mak ngah, saip la kamu..ingt tuh heee.... 

waahhh....kawan2...dah masuk puase ke-6 nih... amacam ok x?? sy x bp nk ok...bkn ape, tiap kali dh nk dkt buke, perut pedih yg teramat sgt..tahan je la..tiap2 hari berpuasa mmg cm tuh..tp bru thun nih kne macam tuh..ermm...selagi boley tahan, saya akan tahan.. Ya Allah, bnyk pula penyakit yg dtg... hurmm... hapus dosa2 kecil org kate..



"inai di tangan masih merah"


"haaaa...nih la adik si zara td..zafirah nm nyer still ingt muke die 1st time sy letak cnih??"

hari nih punye lauk berbuka, special sket..al maklumlah..bile bapak dan anak kt dapo, kecoh sebentar..ma jg aina kat luar, so, tugas memasak hari nih serah kn pd ain dan abah..haha.. abah kate nk masak ayam isketambola..wahh...bile dah rase td, rase aym masak kicap thailand style..wahh..ad style kau...pas tuh td abah buat murtabak..ngehehe.... murtabak..murtabak..murtabak...
dan saya masak dging pgg... dkt 3 jam taw sy perap.. huhuh.. bile dh bakar dan merasai nya...perghh..walawehh...rase nk wat lg jer.. hehe..tedikk!!!!!

p/s: hisshh..xsuke nek teksi yg x gune meter nih!

Friday, July 20, 2012

mengapa syaitan mudah merasuk jiwa dan sesat kn kita?

hyee peeepppsss..... walaaa.... tajuk dh mcm ustazah..err, xla.. untuk renenugan bersama.....

mmg dah sedia maklum dlm Al-Quran, mengatakan bahawa syaitan  tugasnya mmg untuk menyesatkn manusia.. yer..btol kan?? pertama sekali minta maaf kalau dlm entry nih ad yg ganjil dan pelik..correct me if i am wrong k..

Abah pernah tazkirah ttg hasutan syaitan.. abah pon ad bg taw, masa kt akhirat nnt, Dajal iaitu bapak segala syaitan, akan ke hadapan (mcm cikgu kt dpn tgh berucap masa perhimpunan), dan die akan berkata bahawa mereka hanya menghasut sahaja, bukan suruh mengikut kehendak mereka, tetapi kerana manusia yg tersgt lah lemah nih, telah mengikut hasutan syaitan dan terpedaya dgn tipu helah syaitan... see, syaitan pun xnak mengaku bersalah... tp mmg syaitan kerja menghasut, yg kite nih pg menigkut knp kn??? Itu menandakan Iman di dada mmg tersgt la nipis.. senipis kulit bawang..

so, knp syaitan nih nak menyesatkn anak-anak Adam?? haaa.. dalam surah Al-A'raf ayt 13-23 ada bercerita ttg Allah yg menghalau syaitan dr tinggal di syurga, kerana mereka di perbuat dr api, dan mereka sungguh hina.. Allah turun kn mereka ke bumi dan meletak kn Nabi Adam dan Hawa disyurga.. dan syaitan yg xpuas hati, telah bersumpah dgn nama Allah yang mereka akan menyesat kn Adam dan keturunan nya hingga akhirat kelak... syaitan telah menggoda Adam dan Hawa untuk memakan buah khuldi yg terdapat di syurga, dan Allah telah menurunkn mereka berdua ke bumi krn sebelum itu Allah telah melarang mereka untuk memakan buah itu pd awalnya, ttp terperdaya dgn tipu helah syaitan.

 sehingga sekrang, syaitan tidak putus2 untuk menyesatkn anak2 Adam, jika tidak sesat, cukup lah sekadar melalaikn mereka semua..

so... bnyk cara kita nk tebal kn iman di dada.. yg paling penting sekali..BERSIH KN HATI KITA YG HITAM... hati akan ada tompokan kecil warna hitam setiap hari jika hati x mendengar ayt2 suci Al-Quran atau mendengar ilmu2 islam... so, bygkn kalu tiap2 hari, hidup kite tnpa semua itu..hati makin bertambah hitam dan mmg susah nk suci kn nya semula..betol.. saya mengaku semua itu... sbb sy bukan la terbaik dulu, dan mempunyai bnyk masalah dlm pelajaran.. Alhamdullilah, berkat kesabaran ma dan abah yg mendidik sy dan juga dorongan dari kawan2 dan juga kekasih sy, hati sy lebih tenang dgn mengingati Allah...

Sempena bulan Ramadhan yg diberkati ini, marilah kita sama2 berdoa untuk melakukan amal makruf nahi mungkar..


sesungguhnya yg baik itu dtg dr Allah S.W.T dan yg buruk itu dtg nya dr diri kita sendiri..
Wallahu'alam..


Astagfirullahal'azim.....

p/s: aku insan yg lemah

Thursday, July 19, 2012

Aina solehah 2 month already.

Sebelum memulakan entry kali ini..dgn nama Allah  yg maha penyayang lg maha mengasihani,
saya ingin mengucap kn selamat menyambut bulan puasa utk keluarga dan sanak saudara yg jauh di mata..haha..
jauh la sgt..hee....

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK~~
Aina 2 bulan (18.7.2012)

gaya mak x??? hahaha... 

huiiii....budak ni sgt manje ok...tersgt...siap la ko dh besar pndai bace nnt, meh nak bg kau bc blog ni....:p
please b nice to me...
i will take care of u about 2 month..huhuh...

Saturday, July 14, 2012

Expect less from you ...

ok..
sekarang saya dekat bangi..
dalam bilik..
penuh dgn bear..dgn bantal yg gebu2..dgn selimut yg tebal..dgn lampu tido yg menarik..
dgn suhu 19 degree...
wahhh....sound great kannn....!! harus laa... home sweet home kann..:p

ok.........ok..sebenarnye xok..really not good...urmm..err...aarrr.....uurrmmm...ntah la....
ok,bye!

yg penting, kondisi rumah dan bilik sy nih dpt la overcome masalah 'itu'..

Tuesday, July 10, 2012

ce senyum sket...!!


Yeahhh..... 
dgn berbekal kn wifi fakulti sains gunaan nih, boley la nk update blog..
huwaa..
Harus la kann.... tenet kt umah dh xboley gune..ye..xboley gune..nk taw knp?? Sbb INFOAGE dah bunkrupt...yess..that true..no more hidding meh.. ptt la sengal je servis selama nih.. hammpeehh kan...
Xpe2.. ade hikmah semua tuh, sb xder tenet nih la, kiteorng satu rumah rajin gile ngadap buku, ok..sebenarnye ketagihan ngadap internet tuh boley je nk kikis..see, kami x mati pon, cume mati dgn hubungan luar...ahh, sudah  la...malas nk story bnyk pasal tenet ni ha..yg penting, dpt wifi free nih...an3...


Ok..semalam agak hard core sikit utk sy menjalani kehidupan sebagai seorang mahasiswi yg biasa, semalam jadi luar biasa sebab dalam satu hari amek dua paper..2 2 paper kne menghafal..x ke gile nama nya tuh...mmg tercirit la nk jwb kn..(mmg pun)..tambah pula sy nih telah mendapat diarrhea  selama 2 hari ..mmg ergghhh la kan nk concentrate dlm dewan peksa dan jwb seperti mahasiswa/i yg lain..kan..dh ckp dh semlm mmg jadi luar biasa...kui3.. xcaye an..an...an..nih makan die! Masa jawab paper ptg semlm teringt kt uncle nih...haha...motif!!???
this uncle get his noble..and give lecture to us..and we don understand pon..


Ok...ce tgok gmbr sy yg latest(ain...kau dah kenapa?? Suke sgt tayang muke aannnn!!)
rase mcm nk culik je ank2 kecil ni...


ade kisah di sebalik gmbr sengal nih...nmpk mat bangla sebelah tuh, die gune dagu utk tekan butang "enter"
enter je pon kan..adoii...

ok...kawan cube try test camera baru die..haa..ko ado..??hahaha...
teknik pencahayaan..konon nyee...

:p
Comel sgt aihhh....(aku rase mmg ade yg tgah mencemuh aku skrng nih)
Xla..nih bukan utk org yg nk cemuh sy tuh, utk org yg rindu sy..sapa??ado lahhh..... :p

the hectic + chaos punye meja study..

Alolololo..sweet nye cekelat ni..!!!

one of the sibling ank kucing yg hampir kene culik td..
makanan segunung tuh..xpe la..korunk duk je la kt citu...

owhh...windu kt budak nih ha!!!


xpasal2 ade gmbr centrifuge tahun bile ntah..yg penting tahun masa aku belum ad cite2 nk jd bdk sains..
sains la sgtt~~
p/s:Hey, i miss u la!!

Tuesday, June 26, 2012

women xihuan lanse de yi'fu... :p



OMG....we r soooo cute!!!!


weerkkk...jgn berlagak comel..mmg dh comel pon kann...hahahah

Best shoot 4 today..... :))

nur ain bt mohd ali (almost 24 years)
&
nur ainaa solehah bt ali( almost 2 months )

Friday, June 22, 2012

...

Cinta sejati bukan diukur dengan bilangan saat gembira yang kita miliki, tetapi dilihat dengan cara kita menangani saat sukar, belajar mempercayai, belajar untuk mengambil dan menghargai peluang, serta belajar untuk mengambil risiko kerana kita hanya akan sedar tentang pentingnya kewujudan si dia ketika melalui saat sukar tersebut.
*
*
*
*
*
*
*
*


Wednesday, June 20, 2012

OME!!

Masa: 1:09pm
Lokasi: Starbuck Budi siswa.(hehehe)
Bersama: kerusi dan meja.
Mood: Excited nk update entry baru.
Objective: Nak bagi taw kat satu dunia ap aku nk bg taw
Subjek: versus prediket.
Motif: Corak bunga dan daun

hahahaha...malas nk mengarut..tp klu x mengarut xmenarik la pulok...
 u know what, selepas ari rabu nih, kurang sikit beban kt hati nih.. xbp nk berat dah..klu start minggu lepas, smpi xdpt nk kendong sume, ad yg dh jatuh dan tercicir kat belakang, tp, xley nk patah balik dan ambil semula..sbb semua dh terlambat... focus kehadapan pulak sekarang..bnyk lg yg menuggu di hadapan.. salah satu nya adalah...

BLANK MIND


 UNTUK BERHADAPAN DGN...

MATI...!!



haaa....td kol ma...suh abah doa kn ain dpn kaabah, supaye otak nih xlembab dah... xbebal..dan terangkan lah hati ain yg dh hitam nih ha...adoii yaii...nk menghafal pun susah...hmmm... sabo je lah...
 and u know what peeps, semlm ms presentation, i have made very silly mistake..it happen while presentation..
soooo hammpeehh..................... gugugugu.... should be "pure"  i said " poor"



ate...nk wat lagu mn lg...dh tuh je yg aku mampu bile aku dh gugup depan khalayak ramai... then, ap lg..jadi bahan la weyh..kah3... hampeh btol la korunk nih... tp xpe, klu la aku xwat silly mistake tuh, xde sapa kenal sp ain ali an..an3...kuang3... (+____+)

and, for the last topic for our discussion on my board nih...is about
me.....very addicted to caffeine.....
  
dui'a..... satu hari xdpt nescafe, boley gile la jgk an3.... xde nescafe, neslo pon on jgk... haa...ni sume sbb gare2 neslo kt nasi lemak cinta syg la nih...aku dh suke plak dah... plus, aku kne stay up lg nk siapkn sume kerja yg berbundle2 dtg dlm sekelip mata dan pergi bersama kelip-kelip tinggalkn aku berseorngan bersama markah yg xberapa nk bg kenangan manis dlm hidup ku ini...gugugugugu.... 
hurmmm...kekadang rase give up nk study nih.tp......(ad tp lg ker??).. :p

ahh...sudah la..mari masuk kelas last economi..(my mom said kelas ekoNO MONEY)...ko ader??
hahaha... minggu nih minggu terakhir untuk aku habiskn kelas untuk semester empat... lepas seminggu study week, ade final pulak sampai la 13 hb 7..yey..pastu blik....!! erm3..nk men ngn kitam smpi die bosan men ngn aku... 

(eh, bnyk pulak binatang2 kacau aku nk menaip nih ha)

k, lah..mereka suruh aku stop2 la tuh...bye2!



Sunday, June 17, 2012

untitled story

Perempuan : "You are not my FIRST kiss".
Lelaki : "And You are my First Kiss".

Perempuan : "Ramai Lelaki pernah menyentuh tubuhku".
Lelaki itu dengan sabarnya mengatakan: "Yang ingin aku sentuh adalah hatimu".

Perempuan : "Pernah ada Lelaki yang menganggapku sebagai pelacur".
Lelaki itu menatapnya : "Dan aku menganggapmu begitu baik, suci tak dinodai".

Perempuan itu menangis sambil tersenyum dan berkata: "Aku tak sesuai untuk dicintai oleh Mu !! Aku tak cantik !!".

Lelaki itu menatap matanya dalam², memeluknya, sambil tersenyum dan
berkata: "Aku bukan Lelaki yang mencintai kecantikkan mu, tapi yang aku cintai adalah hatimu, sepenuhnya kerana Allah..''


Aku sedar, aku x sempurna bg mu...

Friday, June 15, 2012

'Andai Ku Bercinta Lagi' - Mojo



Kini kau tiada
Senafas pun ku perlu mencuba
Kau bawa pergi sebahagian dari jiwa raga

Bersendiri hidup umpama hilang erti
Bagaimanakah meneruskan hayat ini

Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya yang masih belum kau huni?

Apabila tiba waktu bersemuka
Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda

Tiada pengganti bisa hadir dan mampu menyembuh
Rawan di hati meleraikan semangat ku runtuh

Bersendiri masa umpama tak beralih
Berapa lama lagi harus ku merintih

Malam tidak berpurnama
Fajar tiada kejora
Aku hilang di dalam gelita kalbu
Tanpa dirimu asaku mati







Thursday, June 14, 2012

The royann....and Selamat pergi dan balik ya bapa ku...



Hye guysss.......
Selamat petanggg.....
can u see the picture above???
hee.... yaa..the orange one laa...
the green one is pompuan sesat comel mn ntah kann..

yer...itu bapak saya...
hahaha...saya mmg suke panggil abah dgn panggilan " bapak" kalu nk bergurau..haha..
panggilan manje u'ollss....
klu nk mintak duet un pgil bapak..kih3..
esok pg..5.00am waktu malaysia..bapak nak berangkat ke Tanah Suci Mekah..
nak menunaikn umrah..
Alhamdullilah...tercapai jgk cita2 abah nk g sn walaupon xdpt g seklai dgn ma..
sebenar nye tahun nih mmg dah rncng nk ke sana,
tp mungkin bukan rezeki nk pergi sekeluarga...
ma baru dpt bby kan, so kne la jg bby..
Allah nk bg rezeki tang anak la tuh..

Abah...
pg dan balik dgn selamat ya..
sorry xdpt hantar abah pg sn..
tp...
Insya'Allah, abah blik cnih nnt, ain n ma jemput abah eh3..
taw...
Abah..nk jubah hitam!!!
ngeee......
one more things, doa kn kesejahteraan kite sekeluarge taw...
muah3...
nnt ptg ain kol abah...
ngee....

haaaa...yg tuh cite abah kite nk g sn...

sekrng nih cite aku plak...
hahaha.....
baru je abes 2 test pg td, yg aku start study adalah pd pukul 11.30pm mlm td..Alahmdullilah...boley lah buat..
tp x la hebat sgt dan bukan yg terbaik aku rase tuh...sedang2 aja...
sebb nya, mlm td, tibe2 ade org buat suprise party...
hahaha..mmg suprise..nasi dgn sup dah kembang...cukup la utk mkn satu bulan...dtg x nk bg taw kan..
tp...saya sgt menghargai kedatgan die..hui3....
dan die bwk kn mknn yg dh lama aku idam2 kan....
nak taw ape.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Tadaaaaaaa...~~~!!!!



SURPRISE DURIAN'S PARTY....!!!!!
hahaha....kau ado...
thankies so much yoww  sbb layan je la kerenah nye nih pon adoi....!!



 die ni lah tuan tanah kedaung punye durian....
ngee......
curik lg gmbr die orrkk...
jgn marah...
klu nk majuk un jgn lama2 taw!!!


Saturday, June 9, 2012

Sabarlah dan tenanglah...

ok..tajuk entry xde kne mengene dgn sesiapa dan apa2..cume nye, pd pg sabtu yg x bp nk indah nih...dgn mood yg xbp nk stabil, dgn muke bru bgun tido, dgn still atas katil untuk update jgk entry yg tlah lama di tinggalkn sejak berlaku beberapa peristiwa yg sakit, sedih dan pedih...yaa..ia sgt sakit, sedih dan pedih... saya dah dpt cinta sy kembali..tp saya dh sakitkn hati org.. yaa, sy taw die sgt sakit.. tp kawan dah pesan, choose only one..and i choose cinta sy kembali..sy tinggalkn kawan lama sy..kawan yg bnyk tolong masa susah dan senang masa belajar di utara semenanjung tanah air...

tp, nak taw x knp sy buat mcm tuh?? xpyh la taw..biar hati nih je yg taw..kadang-kadang hati yg berbicara (even xda mulut), tp nk luah dgn perkataan dan ayt mmg xdpt..buat la mcm mn pon..
apa yg kite rase, apa yg kita lalui...
nk luah kn dkt seseorng, atas kertas even taip dlm blog un xdpt nk cerita keadaan sebenar hati kite nih..btol la weyh..xtipu..
 kan3...

hurrmm.... sy xnk la tulis blog nih dlm keadaan yg sedih dr awal hingga akhir..xnak3..xnak ade yg mengganggu pon hati sy nih..sakit taw x..sakit sgt bile di fikirkan semula bnd2 tuh..dan hal yg beberapa hari lepas tuh, penyebab nyer adalah CIK AIN ALI.yer...diri aku sendiri..yg xpernah bersyukur..yg xpernah puas... tp, mungkin Allah nk bg satu peluang terakhir, aku pilih la dia...ABDUL LATIF SAHARUDIN...cinta hati aku... thanks sbb terima i blik.wuuuu.... dan saya tinggalkn DIE... i can mention his name...

selepas berlaku nya peristiwa ini, peristiwa yg pertama sekali barlaku dlm hidup nih,ia sgt besar pengajaran nya buat aku...terasa mcm dewasa pulak..huuu... mmg aku dh dewasa, tp perangai x matang2 lg..still kebudak2kan.. aduhaii.... ce jd belia sket..tgal kn zaman remaja..sbb remaja adalah belasan umur jer..belia adalah peringkat umur atas remaja.. note that ok!

ahaaaa...berbalik semula kepada cerita td..hmm...ape lg yer....?? erm, sy tgu cinta sy masuk meminang sy..bila? tgu je la..bia masa yg menentukn... mmg..mmg aku menagis seharian bile terigt kt cinta hati aku.. aku rase lemah sgt tnp die..atau mungkin aku lemah sbb bnyk sgt setan dlm hati nih...tp, aku xpernah menangis sekerap mcm tuh sbb cinta manusia...LEMAH BETOL...

Ujian mematangkan kita, ditimpa pada kita kerna kita mampu menanganinya.




alaamakkk!! lapa...nk g masak meggi kari berapi jap..korunk nk?? buat r sendri..!!


LA TAHZAN!!
 

Blog Template by BloggerCandy.com