Pages

Saturday, January 7, 2012

lot of love 4 our fren..

‎1. Barli – Bagus untuk demam jika dibuat sup. 
2. Kurma – Nabi berkata rumah yang tidak mempunyai kurma adalah sepert rumah yang tidak ada makanan.
 3. Buah Tin – Buah dari syurga. Boleh mengubati buasir.
 4. Anggur – Nabi suka buah anggur. Ia membersihkan darah, menguatkan buah pinggang, membersihkan perut 
5. Madu – Ia adalah makanan segala makanan, minuman segala minuman, ubat segala ubat. Mengubati cirit birit jika dibancuh dengan air panas, membuka selera, menguatkan perut, membuang kahak. Elok diminun waktu pagi dengan air suam.
 6. Tembikai (Segala Jenis) – Nabi berkata wanita mengandung tidak akan gagal melahirkan anak yang baik dari segi karater dan wajahnya. 7. Susu – Nabi berkata susu baik untuk membuang panas badan seperti tangan membuang peluh dari dahi. Menguatkan belakang, memperbaiki otak memperbaharui pandangan mata, membuang kelupaan.
 8. Cendawan – Baik untuk mata, perancang keluarga. 
9. Minyak Zaitun – Rawatan kulit dan rambut. Melambatkan penuaan, merawat radang perut.
 10. Delima – Membersihkan tubuh dari syaitan & bisikan syaitan selama 40 hari. 
11. Cuka – Nabi selalu meminum dengan minyak zaitun (Trend yang popular di restoran Itali)
 12. Air – Minuman terbaik. Jika dahaga hendaklah disedut perlahan-lahan. Jangan diteguk. Mudah mendapat sakit pada hati. ♥


Salam sayang...
kat sini sy nk melahirkn ucapan syukur sebab kawan sy yg msuk sepital kt KMC tempoh hari sudah dlm keadaan stabil..
semlm kami risau sbb die dlm keadaan  kritikal...die memerlukan darah..jenis B+ dan O....
she suffer from crohn's disease.
ape tuh????
lebih kurang cm pembengkakan usus besar..
yerpp..smlm die mengalami pendarahan kt usus tat y need more blood..
penyakit nih menyerang usus...
ad beberapa sebab knp terjadi nye penyakit nih..
sebab genetik, environment,immune system dlm badan dan sewaktu dgnya....
dan selebihnye boley google ok...heheh..

tetapi kami semua hnye dpt berdoa supaya dia dlm keadaan baik...
semua kwn2 sdg bz dgn final..tp xbermksud ingin mengabai kn..
die still dlm doa2 kami..
Insya'Allah....

Alhamdulllilah dapat berita gembira pg td...
dia dilaporkan stabil..
kami syg kamu zati...
kamu mmg seorng yg kuat...

gmbr time konvo kami...she very intelligent..
and sume suke berkawan dgn die...
hati sgt senang bile dgn die..
:)


sebelom admit masuk ke sepital, die smbung belajar di zagazig university..
tp kne blik ke tanah air sbb penyakit nye...
sian kan...
so, yg sihat2 cm kite nih kne la blaja elok2..
huhuhu...
(ckp org, aku un sm la...)
ngehehe....
ok...nk wat bnd sepatutnye nih..chow dulooo....
daa....


p/s: my boy ckp 
klu buat bnd yg baik mmg bnyk je dugaan nyer..
klu buat jht, sng jer..hmmm...
ptt lah sng je aku nk tido dr stdy...haha..
bile stdy , tb2.. mcm2 penyakit dtg...
PENYAKIT MALAS!



2 comments:

 

Blog Template by BloggerCandy.com