Pages

Tuesday, June 26, 2012

women xihuan lanse de yi'fu... :p



OMG....we r soooo cute!!!!


weerkkk...jgn berlagak comel..mmg dh comel pon kann...hahahah

Best shoot 4 today..... :))

nur ain bt mohd ali (almost 24 years)
&
nur ainaa solehah bt ali( almost 2 months )

Friday, June 22, 2012

...

Cinta sejati bukan diukur dengan bilangan saat gembira yang kita miliki, tetapi dilihat dengan cara kita menangani saat sukar, belajar mempercayai, belajar untuk mengambil dan menghargai peluang, serta belajar untuk mengambil risiko kerana kita hanya akan sedar tentang pentingnya kewujudan si dia ketika melalui saat sukar tersebut.
*
*
*
*
*
*
*
*


Wednesday, June 20, 2012

OME!!

Masa: 1:09pm
Lokasi: Starbuck Budi siswa.(hehehe)
Bersama: kerusi dan meja.
Mood: Excited nk update entry baru.
Objective: Nak bagi taw kat satu dunia ap aku nk bg taw
Subjek: versus prediket.
Motif: Corak bunga dan daun

hahahaha...malas nk mengarut..tp klu x mengarut xmenarik la pulok...
 u know what, selepas ari rabu nih, kurang sikit beban kt hati nih.. xbp nk berat dah..klu start minggu lepas, smpi xdpt nk kendong sume, ad yg dh jatuh dan tercicir kat belakang, tp, xley nk patah balik dan ambil semula..sbb semua dh terlambat... focus kehadapan pulak sekarang..bnyk lg yg menuggu di hadapan.. salah satu nya adalah...

BLANK MIND


 UNTUK BERHADAPAN DGN...

MATI...!!



haaa....td kol ma...suh abah doa kn ain dpn kaabah, supaye otak nih xlembab dah... xbebal..dan terangkan lah hati ain yg dh hitam nih ha...adoii yaii...nk menghafal pun susah...hmmm... sabo je lah...
 and u know what peeps, semlm ms presentation, i have made very silly mistake..it happen while presentation..
soooo hammpeehh..................... gugugugu.... should be "pure"  i said " poor"



ate...nk wat lagu mn lg...dh tuh je yg aku mampu bile aku dh gugup depan khalayak ramai... then, ap lg..jadi bahan la weyh..kah3... hampeh btol la korunk nih... tp xpe, klu la aku xwat silly mistake tuh, xde sapa kenal sp ain ali an..an3...kuang3... (+____+)

and, for the last topic for our discussion on my board nih...is about
me.....very addicted to caffeine.....
  
dui'a..... satu hari xdpt nescafe, boley gile la jgk an3.... xde nescafe, neslo pon on jgk... haa...ni sume sbb gare2 neslo kt nasi lemak cinta syg la nih...aku dh suke plak dah... plus, aku kne stay up lg nk siapkn sume kerja yg berbundle2 dtg dlm sekelip mata dan pergi bersama kelip-kelip tinggalkn aku berseorngan bersama markah yg xberapa nk bg kenangan manis dlm hidup ku ini...gugugugugu.... 
hurmmm...kekadang rase give up nk study nih.tp......(ad tp lg ker??).. :p

ahh...sudah la..mari masuk kelas last economi..(my mom said kelas ekoNO MONEY)...ko ader??
hahaha... minggu nih minggu terakhir untuk aku habiskn kelas untuk semester empat... lepas seminggu study week, ade final pulak sampai la 13 hb 7..yey..pastu blik....!! erm3..nk men ngn kitam smpi die bosan men ngn aku... 

(eh, bnyk pulak binatang2 kacau aku nk menaip nih ha)

k, lah..mereka suruh aku stop2 la tuh...bye2!



Sunday, June 17, 2012

untitled story

Perempuan : "You are not my FIRST kiss".
Lelaki : "And You are my First Kiss".

Perempuan : "Ramai Lelaki pernah menyentuh tubuhku".
Lelaki itu dengan sabarnya mengatakan: "Yang ingin aku sentuh adalah hatimu".

Perempuan : "Pernah ada Lelaki yang menganggapku sebagai pelacur".
Lelaki itu menatapnya : "Dan aku menganggapmu begitu baik, suci tak dinodai".

Perempuan itu menangis sambil tersenyum dan berkata: "Aku tak sesuai untuk dicintai oleh Mu !! Aku tak cantik !!".

Lelaki itu menatap matanya dalam², memeluknya, sambil tersenyum dan
berkata: "Aku bukan Lelaki yang mencintai kecantikkan mu, tapi yang aku cintai adalah hatimu, sepenuhnya kerana Allah..''


Aku sedar, aku x sempurna bg mu...

Friday, June 15, 2012

'Andai Ku Bercinta Lagi' - Mojo



Kini kau tiada
Senafas pun ku perlu mencuba
Kau bawa pergi sebahagian dari jiwa raga

Bersendiri hidup umpama hilang erti
Bagaimanakah meneruskan hayat ini

Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya yang masih belum kau huni?

Apabila tiba waktu bersemuka
Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda

Tiada pengganti bisa hadir dan mampu menyembuh
Rawan di hati meleraikan semangat ku runtuh

Bersendiri masa umpama tak beralih
Berapa lama lagi harus ku merintih

Malam tidak berpurnama
Fajar tiada kejora
Aku hilang di dalam gelita kalbu
Tanpa dirimu asaku mati







Thursday, June 14, 2012

The royann....and Selamat pergi dan balik ya bapa ku...



Hye guysss.......
Selamat petanggg.....
can u see the picture above???
hee.... yaa..the orange one laa...
the green one is pompuan sesat comel mn ntah kann..

yer...itu bapak saya...
hahaha...saya mmg suke panggil abah dgn panggilan " bapak" kalu nk bergurau..haha..
panggilan manje u'ollss....
klu nk mintak duet un pgil bapak..kih3..
esok pg..5.00am waktu malaysia..bapak nak berangkat ke Tanah Suci Mekah..
nak menunaikn umrah..
Alhamdullilah...tercapai jgk cita2 abah nk g sn walaupon xdpt g seklai dgn ma..
sebenar nye tahun nih mmg dah rncng nk ke sana,
tp mungkin bukan rezeki nk pergi sekeluarga...
ma baru dpt bby kan, so kne la jg bby..
Allah nk bg rezeki tang anak la tuh..

Abah...
pg dan balik dgn selamat ya..
sorry xdpt hantar abah pg sn..
tp...
Insya'Allah, abah blik cnih nnt, ain n ma jemput abah eh3..
taw...
Abah..nk jubah hitam!!!
ngeee......
one more things, doa kn kesejahteraan kite sekeluarge taw...
muah3...
nnt ptg ain kol abah...
ngee....

haaaa...yg tuh cite abah kite nk g sn...

sekrng nih cite aku plak...
hahaha.....
baru je abes 2 test pg td, yg aku start study adalah pd pukul 11.30pm mlm td..Alahmdullilah...boley lah buat..
tp x la hebat sgt dan bukan yg terbaik aku rase tuh...sedang2 aja...
sebb nya, mlm td, tibe2 ade org buat suprise party...
hahaha..mmg suprise..nasi dgn sup dah kembang...cukup la utk mkn satu bulan...dtg x nk bg taw kan..
tp...saya sgt menghargai kedatgan die..hui3....
dan die bwk kn mknn yg dh lama aku idam2 kan....
nak taw ape.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Tadaaaaaaa...~~~!!!!



SURPRISE DURIAN'S PARTY....!!!!!
hahaha....kau ado...
thankies so much yoww  sbb layan je la kerenah nye nih pon adoi....!!



 die ni lah tuan tanah kedaung punye durian....
ngee......
curik lg gmbr die orrkk...
jgn marah...
klu nk majuk un jgn lama2 taw!!!


Saturday, June 9, 2012

Sabarlah dan tenanglah...

ok..tajuk entry xde kne mengene dgn sesiapa dan apa2..cume nye, pd pg sabtu yg x bp nk indah nih...dgn mood yg xbp nk stabil, dgn muke bru bgun tido, dgn still atas katil untuk update jgk entry yg tlah lama di tinggalkn sejak berlaku beberapa peristiwa yg sakit, sedih dan pedih...yaa..ia sgt sakit, sedih dan pedih... saya dah dpt cinta sy kembali..tp saya dh sakitkn hati org.. yaa, sy taw die sgt sakit.. tp kawan dah pesan, choose only one..and i choose cinta sy kembali..sy tinggalkn kawan lama sy..kawan yg bnyk tolong masa susah dan senang masa belajar di utara semenanjung tanah air...

tp, nak taw x knp sy buat mcm tuh?? xpyh la taw..biar hati nih je yg taw..kadang-kadang hati yg berbicara (even xda mulut), tp nk luah dgn perkataan dan ayt mmg xdpt..buat la mcm mn pon..
apa yg kite rase, apa yg kita lalui...
nk luah kn dkt seseorng, atas kertas even taip dlm blog un xdpt nk cerita keadaan sebenar hati kite nih..btol la weyh..xtipu..
 kan3...

hurrmm.... sy xnk la tulis blog nih dlm keadaan yg sedih dr awal hingga akhir..xnak3..xnak ade yg mengganggu pon hati sy nih..sakit taw x..sakit sgt bile di fikirkan semula bnd2 tuh..dan hal yg beberapa hari lepas tuh, penyebab nyer adalah CIK AIN ALI.yer...diri aku sendiri..yg xpernah bersyukur..yg xpernah puas... tp, mungkin Allah nk bg satu peluang terakhir, aku pilih la dia...ABDUL LATIF SAHARUDIN...cinta hati aku... thanks sbb terima i blik.wuuuu.... dan saya tinggalkn DIE... i can mention his name...

selepas berlaku nya peristiwa ini, peristiwa yg pertama sekali barlaku dlm hidup nih,ia sgt besar pengajaran nya buat aku...terasa mcm dewasa pulak..huuu... mmg aku dh dewasa, tp perangai x matang2 lg..still kebudak2kan.. aduhaii.... ce jd belia sket..tgal kn zaman remaja..sbb remaja adalah belasan umur jer..belia adalah peringkat umur atas remaja.. note that ok!

ahaaaa...berbalik semula kepada cerita td..hmm...ape lg yer....?? erm, sy tgu cinta sy masuk meminang sy..bila? tgu je la..bia masa yg menentukn... mmg..mmg aku menagis seharian bile terigt kt cinta hati aku.. aku rase lemah sgt tnp die..atau mungkin aku lemah sbb bnyk sgt setan dlm hati nih...tp, aku xpernah menangis sekerap mcm tuh sbb cinta manusia...LEMAH BETOL...

Ujian mematangkan kita, ditimpa pada kita kerna kita mampu menanganinya.




alaamakkk!! lapa...nk g masak meggi kari berapi jap..korunk nk?? buat r sendri..!!


LA TAHZAN!!
 

Blog Template by BloggerCandy.com