Pages

Saturday, June 9, 2012

Sabarlah dan tenanglah...

ok..tajuk entry xde kne mengene dgn sesiapa dan apa2..cume nye, pd pg sabtu yg x bp nk indah nih...dgn mood yg xbp nk stabil, dgn muke bru bgun tido, dgn still atas katil untuk update jgk entry yg tlah lama di tinggalkn sejak berlaku beberapa peristiwa yg sakit, sedih dan pedih...yaa..ia sgt sakit, sedih dan pedih... saya dah dpt cinta sy kembali..tp saya dh sakitkn hati org.. yaa, sy taw die sgt sakit.. tp kawan dah pesan, choose only one..and i choose cinta sy kembali..sy tinggalkn kawan lama sy..kawan yg bnyk tolong masa susah dan senang masa belajar di utara semenanjung tanah air...

tp, nak taw x knp sy buat mcm tuh?? xpyh la taw..biar hati nih je yg taw..kadang-kadang hati yg berbicara (even xda mulut), tp nk luah dgn perkataan dan ayt mmg xdpt..buat la mcm mn pon..
apa yg kite rase, apa yg kita lalui...
nk luah kn dkt seseorng, atas kertas even taip dlm blog un xdpt nk cerita keadaan sebenar hati kite nih..btol la weyh..xtipu..
 kan3...

hurrmm.... sy xnk la tulis blog nih dlm keadaan yg sedih dr awal hingga akhir..xnak3..xnak ade yg mengganggu pon hati sy nih..sakit taw x..sakit sgt bile di fikirkan semula bnd2 tuh..dan hal yg beberapa hari lepas tuh, penyebab nyer adalah CIK AIN ALI.yer...diri aku sendiri..yg xpernah bersyukur..yg xpernah puas... tp, mungkin Allah nk bg satu peluang terakhir, aku pilih la dia...ABDUL LATIF SAHARUDIN...cinta hati aku... thanks sbb terima i blik.wuuuu.... dan saya tinggalkn DIE... i can mention his name...

selepas berlaku nya peristiwa ini, peristiwa yg pertama sekali barlaku dlm hidup nih,ia sgt besar pengajaran nya buat aku...terasa mcm dewasa pulak..huuu... mmg aku dh dewasa, tp perangai x matang2 lg..still kebudak2kan.. aduhaii.... ce jd belia sket..tgal kn zaman remaja..sbb remaja adalah belasan umur jer..belia adalah peringkat umur atas remaja.. note that ok!

ahaaaa...berbalik semula kepada cerita td..hmm...ape lg yer....?? erm, sy tgu cinta sy masuk meminang sy..bila? tgu je la..bia masa yg menentukn... mmg..mmg aku menagis seharian bile terigt kt cinta hati aku.. aku rase lemah sgt tnp die..atau mungkin aku lemah sbb bnyk sgt setan dlm hati nih...tp, aku xpernah menangis sekerap mcm tuh sbb cinta manusia...LEMAH BETOL...

Ujian mematangkan kita, ditimpa pada kita kerna kita mampu menanganinya.




alaamakkk!! lapa...nk g masak meggi kari berapi jap..korunk nk?? buat r sendri..!!


LA TAHZAN!!

No comments:

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com