Pages

Friday, May 31, 2013

Jumaat yg super osemm...

heee...uolsss... sy gembira sgt ari nih..haha..asal yer? sbb kne run PCR lg..haha.. PCR tu ap? ala..dia mcm satu resipi nih, spegheti masak kari.. sedap kan...eii...ain jht..pentipu!! PCR tuh Polymerase Chain Reaction dalam bahasa melayu org kate tindakan  berantai polimerase laa..haha...
no3.. aku nk cerita laen nih, kite kan..kite kan..kan3... dapat tmpt praktikal kt MPOB Bangi..haha..pastuh, ad geng..hahaha BINGO! yippee.... :)

pas tuh kan3.. kite kn.ad kawan best..hehe..TING TONG! pastuh kan dia super duper outstanding.. OUTSTANDING?? yer...ayt nih dia yg ajar..hak3.. he said i am super outstanding..pergh..gelepur gelejat aku dgr dlm kete ari tuh,rase nk gigit2 je kerusi kerete dia..kih3.. alaa...yg wat aku gelepur gelejat smbil ggt kerusi tuh pon sbb laen la...ad sbb die kte aku cm tuh..hak3...sbb nye? shh..rahsia..lalala..

so, dsbb kn tgh hepy yg poyo x bertempat nih, meh nk bg satu gmbr super duper osem gedik melampau terlebih..ngee... DANG!
~AIGO~
she love Korean drama right now!

Thursday, May 23, 2013

Kasih tak sampai memberi kesan positive pd hidup.

well3..osem kan tajuk nih..hehehe.. idea from Mysuara.fm..

aku rase dah bnd nih, bru kejap td, tp bnd nih dh berlaku lama..(weyh, phm x nih>
 hmm.... mula2 hilang dia, rase hati nih sempit sgt.. menyesak kan dada kata nyer.. bak kate omputih suffocating me la! an3.. tp bila kite pikir positive pasal bnd nih, hai jd lega sgt3.. betol weyh.. kali ke 3 dah nih.. sabar je la.. mungkin mmg bukan utk aku.. Allah bg pinjam kejap je tuh as a lesson. so, that, akan dtg pandai2 la bawak diri dan jg diri sendiri..
betol x??


Teringat pulak ni...

ini cerita lama..ini kisah lama...meh aku cerita..
kali nih bukan post utk emo2..tp utk suka2..

Teringat pula...
 aku pnh terkedu tgok harga kasut yg kalu beli kat vincci maybe harge dlm rm70.00 jaa..
tp aku pg satu kedai di Paradigm mall dgn dia...
dia p keluar duet.
aku pergi cuci mata jap..
jalan2..xjauh dr dia pon.hehehe...
masuk kedai tuh, tgok mmg osem la kasut2 dia..
design n kaler sama mcm kasut kat vincci yg dh lama aku usha..tapi x beli2 lg..
 harge kasut tuh rm499.99..
ok, bye..aku keluar dr kedai..
pg dapatkan dia..

"abg, nk beli kasut tuh..50% discount..."
"bp harge dia?"
" lepas diskaun dapat la rm250.00"

dia hanya mampu senyum dan cuit hidung aku
kami pon berlalu pergi utk lunch di Seoul Garden..

hahahaha...
:')

Tuesday, May 14, 2013

Diam lebih baik dr meroyan


sume kne diam xmow bising2..nnt bumi hijau marah....(hahaha..xder kene mengena kan)

kadang2 sy xphm betol la dgn perangai manusia nih... klu dh xsuka perlu ke nk kepochi2 ni?
not nice ok? xsuke sgt kn..ko diam je la.. sumpah xguna duet sape2 pon..
ok..ok..sy phm..anda kepochi2 nih sbb anda xpuas hati kn... lagi mau sakit kn hati kan..

hurmm..pendek kan cerita, jg tepi kain masing2 yer...
bnyk kali dah sy tgok penjaga2 tepi kain dan seluar saya nih buat silap...
tp sikit pon x kepochi2 mcm dieorng tuh..
because i am silent person..
tp klu dh meletup tuh..
tolong dgr pulak mulut nih membebel k..
n u r soooo coward mann~~~kan3...
kalu x pengecut, mesti ckp face to face...
xperlu nk FACEBOOK...(tp, tuh je yg anda mampu kn)
its ok la..
hehehe...
sy harap anda2 jg tp kain masing2 yer, sb sy tgok hampir terkoyak tuh..
hati2 yer...

........................................................................................................
sekuat mana pun rindu seseorang kepada kekasih hatinya ,ia tak kan dapat menandingi kuatnya rindu seorang ibu dan bapa kepada anaknya 

Monday, May 13, 2013

frankly typing.. dududu

bhahaha.. selalu nya frankly speaking kan... but daaa skrng menaip..kan3.. :)

owh...saya rase sgt bersyukur dgn segala nikmat yg telah di beri olehNya... dan redha dgn segala ujian yg di beri olehNya.. :) TQ Allah coz give me such a wonderful friends and osem parents...
ni masalah nya guna ipad-ipad..haha..

semalam special day..sbb hari nurse n hari mak kan3... kawan syg berdua tuh yg nurse nya..hehehe... dan aku pulak rase nk jd nurse, xyh pikir nk pakai baju ap nk g keje esok..osem kan..berpandangan jauh x saya..?hee... 

.................................................................

klaka jgk dunia nih skrng kan..how judgemental are they? hurmm...
" hakim? huh...kau xlayak nk menghukum dan menjadi hakim, sbb ko x amek law.."
haa..motif sgt ayt sy nih kn.?kan3?
 well3... saya xtaw la nk taip ap skrng sbb macam2 kot nak type nih..macam2...!! phm x macam2..smpi jd bengong dh nih..hahaaa... kesian ain..kesian sgt...

arghh..senang cerita, u dont know me well, n i dont know u well..so, y dont u do ur work, i do my work.. the end! 
dan sape anda mahu buka aib mahkluk lain di depan mahkluk2 lain di dunia ini? hebat sgt kah anda? baik sgt kah anda? berkuasa sgt kah anda? perdana menteri kah anda?  

saya dgr awak kata awak syg sy sbb sy kawan awk...so, harus kah anda membuka aib saya klu syg kn sy? harus kah?harus kah? dan harus kah? hahaha... mmg x la kan.. tp ko buat jgk! dah kenapa kan... klu btol2 syg, knp xdari awal lagi ko halang aku... knp ko lg mcm suke aku buat bnd tuh.. ko xnasihat pon..bila bnd dh kacau bilau, nih yg ko buat..u such a good fren bitches..


haa..jgn bg cik ain ali bengang.. dia mmg diam, tp bile dh meletus, nih makan die..

................................................................
p/s: mase kenduri kawen kawan smlm, ade yg bertnya, dh xtulis blog ker?
wahh....meh nk tulis..

 

Blog Template by BloggerCandy.com